Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

Vanaf 25 november 2020 om 12.00 uur kan de TVL worden aangevraagd voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020.
De TVL is een subsidie voor ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis en hierdoor problemen hebben met het betalen van de vaste lasten. Er moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
• Het bedrijf mag maximaal 250 werknemers hebben
• Het bedrijf moet op 15 maart 2020 ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel
• Het bedrijf moet meer dan 30% omzetverlies in het 4e kwartaal 2020 hebben in vergelijking met het 4e kwartaal van 2019
• De vaste lasten moeten minimaal € 3.000 zijn in het 4e kwartaal van 2020
• Het bedrijf moet minstens één andere vestiging hebben dan het privéadres van de ondernemer. Als uitzondering hierop geldt de horecaonderneming en ambulante handel

Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA)

De horeca krijgt een eenmalige opslag bovenop de TVL subsidie. Dit wordt genaamd de Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA). Deze toeslag wordt bovenop de TVL subsidie opgeteld en wordt dus aangevraagd bij de aanvraag TVL.

Vast bedrag evenementenbranche

Ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche krijgen extra steun voor het 4e kwartaal 2020. Zij moeten in de periode juni tot en september 2020 de TVL hebben ontvangen. Meer informatie over deze vergoeding volgt nog.

Hulp nodig? Neemt u dan contact met ons op.