Pensioenregeling van StiPP wijzigt per 1 januari 2022

Per 1 januari volgend 2022 wijzigt de pensioenregeling van StiPP. De wachttijd voor deelname aan de pensioenregeling van StiPP wordt verkort van 26 weken naar 8 weken. Daarnaast verandert het pensioengevend salaris.

Wachttijd deelname Basisregeling wordt verkort

Vanaf 1 januari 2022 gaat een werknemer na 8 weken voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt, pensioen opbouwen in de Basisregeling. Werknemers gaan hierdoor eerder pensioen opbouwen bij StiPP, . Werknemers die op 1 januari meer dan 8 weken, maar minder dan 26 weken hebben gewerkt, starten per 1 januari 2022 direct met pensioen opbouwen in de Basisregeling. Werknemers die in 2022 de 8 weken wachttijd bereiken, gaan vanaf dat moment pensioen opbouwen. Voor werknemers die nu al deelnemen aan de Basis- of Plusregeling van StiPP verandert er niets door de verkorte wachttijd.

Aanpassing pensioengevend salaris

Een werknemer bouwt over een deel van zijn loon pensioen op. Dit wordt het pensioengevend salaris genoemd. Dit pensioengevend salaris wijzigt per 1 januari 2022. Het gaat beter aansluiten op het loon dat wordt gegeven voor de werknemersverzekeringen. Deze wijziging geldt zowel voor de Basis- als voor de Plusregeling.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085-0471099. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@sal4you.nl. We helpen u graag op weg.