De coronamaatregel voor de onbelaste vaste reiskostenvergoeding wordt verlengd tot 1 oktober 2021. Dat houdt in dat tot 1 oktober 2021 de bestaande vaste reiskostenvergoedingen onbelast door de werkgever kunnen worden vergoed ook al worden deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt. Een voorwaarde is dat het vaste vergoedingen betreft die al voor 13 maart 2020 door de werkgever werden toegekend.Voor werknemers die op of ná 13 maart 2020 in dienst zijn gekomen geldt deze verruiming dus niet.

Situatie ná 1 oktober 2021

Indien werkgevers de vaste reiskostenvergoeding onbelast willen doorbetalen ná 1 oktober 2021, dan kan dat alleen indien de werknemers 128 van de 214 dagen per jaar (minimaal 60% dus) naar de vaste werkplek reizen. Werkgevers moeten deze aanwezigheid kunnen aantonen.

Alternatieve mogelijkheden

Als vervanging voor het doorbetalen van een vaste reiskostenvergoeding, kunnen werkgevers er ook voor kiezen om de daadwerkelijk gemaakte reiskosten te vergoeden. Deze kunnen ook na 1 oktober 2021 onbelast worden vergoed.

Een ander alternatief voor werkgevers is om te onderzoeken of zij de reiskostenvergoeding kunnen onderbrengen in de werkkostenregeling. Sommige kosten kunnen belastingvrij worden vergoed als ze noodzakelijk zijn voor de werkzaamheden, zoals kosten voor internet.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085-0471099. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@sal4you.nl. We helpen u graag op weg.