Noodpakket voor banen en economie 2.0

Dinsdag 19 mei heeft de overheid weer enkele versoepelingen aangekondigd. Helaas kunnen niet alle ondernemers weer aan het werk. Woensdag 20 mei is er een nieuw / gewijzigd steunpakket gepresenteerd. Het eerste pakket was voor een periode van 3 maanden (maart / april / mei), maar gaat doorlopen onder (deels) gewijzigde voorwaarden.

Hieronder treft u de algemene informatie. Wilt u weten wat dit voor u betekent? Neem dan contact met ons op.

Hieronder een overzicht van de regelingen voor werkgevers, klik op de desbetreffende regeling voor meer informatie:

Update 28 mei 2020:

Vandaag is bekend gemaakt dat een aantal voorwaarden voor steunpakket 2.0 zijn gewijzigd na overleg van het kabinet met de sociale partners. Hier volgt een korte samenvatting.

  1. De termijn van het gehele steunpakket 2.0 wordt verlengd met 1 maand van 1 september naar 1 oktober.
  2. De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) wordt verhoogt van maximaal € 20.000 naar maximaal € 50.000.
  3. In de NOW wordt een extra bepaling opgenomen voor collectieve ontslagen (20 of meer werknemers). Er zal een korting van 5% op de totale subsidie berekend worden, tenzij er een akkoord is of er mediation is aangevraagd. De bestaande extra korting van 50 % bij bedrijfseconomisch ontslag in de NOW vervalt.

Update 29 mei 2020:

De regeling Klein Krediet Corona (KKC), die extra liquiditeit voor het micro-, midden- en kleinbedrijf mogelijk maakt, is goedgekeurd door de Europese Commissie. Daarom kan deze coronaregeling voor een financieringsbehoefte van 10.000 tot 50.000 euro op vrijdag 29 mei 2020 open voor ondernemers. Leningen die vanaf 7 mei 2020 zijn verstrekt en voldoen aan de voorwaarden van de regeling kunnen bovendien vanaf vandaag worden geherfinancierd tegen de voorwaarden van de KKC.