Velen kiezen ervoor om de vrijdag na Hemelvaartsdag vrij te nemen, ofwel om te genieten van een lang weekend, of omdat hun werkgever dit voorschrijft. Maar mag je werkgever je eigenlijk wel verplichten om deze dag vrij te nemen?

De mogelijkheid dat je werkgever je verplicht om vrij te nemen bestaat inderdaad. Volgens arbeidsrechtadvocaat Pieter van den Brink kan een werkgever werknemers verplichten om een specifieke dag vrij te nemen, bijvoorbeeld de vrijdag na Hemelvaartsdag, mits dit is vastgelegd in je cao of arbeidsovereenkomst en je loon op die dag wordt doorbetaald.

Als er geen vermelding is van deze verplichting in je cao of arbeidsovereenkomst, heb je als werknemer de vrijheid om te beslissen of je op de vrijdag na Hemelvaart werkt of niet. De hoofdregel is namelijk dat vakantie wordt bepaald op verzoek van de werknemer, niet op verzoek van de werkgever, aldus Van den Brink.

Bovendien is het belangrijk om te benadrukken dat vrij zijn op Hemelvaartsdag zelf niet vanzelfsprekend is, aangezien feestdagen niet wettelijk zijn vastgelegd als verplichte vrije dagen. Dit is ook afhankelijk van wat er is bepaald in je cao of arbeidsovereenkomst, inclusief of je doorbetaald krijgt en of er een toeslag geldt als je wel werkt op een officiële feestdag.

Het kan voorkomen dat je verzoek om vrij te nemen op de vrijdag na Hemelvaartsdag wordt afgewezen, vooral als veel van je collega’s hetzelfde verzoek hebben ingediend. Als de afwezigheid van meerdere werknemers het bedrijfsfunctioneren verstoort terwijl het bedrijf open blijft, heeft de werkgever het recht om verlofaanvragen te weigeren.

bron: radar.avrotros.nl