Goed nieuws voor werkgevers! De Belastingdienst is begonnen met het versturen van de beschikkingen voor de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) voor het jaar 2022. Wat betekent dit eigenlijk? In deze documenten staat hoeveel geld je als werkgever krijgt voor verschillende voordelen, zoals loonkostenvoordelen, lage-inkomensvoordeel (LIV) en jeugd-LIV.

Het is erg belangrijk dat je de beschikking goed controleert. Hierin staat namelijk hoeveel geld je krijgt. Ook zit er een bijlage bij met de berekening. Het goede nieuws is dat de Belastingdienst belooft om het geld binnen 6 weken na de datum op de beschikking aan je uit te betalen.

Als je denkt dat er iets niet klopt, check dan eerst of het misschien komt door afrondingsverschillen. Vergelijk de uren die je hebt opgegeven in je aangifte met de uren in de beschikking. Let op: de uren in de aangifte worden naar hele uren afgerond. Het UWV gebruikt die uren om de tegemoetkomingen te berekenen. Dus kijk niet naar de uren in je eigen administratie.

Als je het niet eens bent met de beschikking, mag je bezwaar maken bij de Belastingdienst. Daar staat in de beschikking ook het adres voor. Zorg wel dat je bezwaar op tijd binnen is.

Belangrijk om te weten: correcties die je na 1 mei 2023 hebt doorgegeven, worden niet meegenomen in de definitieve berekening door het UWV. Ze worden wel opgenomen in hun administratie. Dus als je een fout hebt gemaakt, moet je die corrigeren door je aangifte aan te passen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Wtl-regelingen? Houd dan ons blog in de gaten. We helpen je graag om het meeste uit je financiële voordelen te halen en de juiste stappen te zetten voor het succes van je bedrijf.