fbpx

UWV heeft besloten het NOW-loket vervroegd open te stellen en later te sluiten. Zo hebben werkgevers langer de gelegenheid om een aanvraag in te dienen voor de vijfde periode van de NOW. Het loket is vanaf donderdag 6 mei tot en met woensdag 30 juni 2021 geopend.

Eerst zou het loket geopend zijn van 17 mei tot en met 13 juni 2021. Met het uitbreiden van de aanvraagtermijn van de vijfde periode NOW hoopt UWV enerzijds werkgevers te helpen die sneller een tegemoetkoming nodig hebben en anderzijds werkgevers de gelegenheid te geven langer na te denken of zij een aanvraag willen indienen. Een aanvraag indienen kan hier. In de vijfde periode gelden dezelfde percentages als in de vierde periode van de NOW.

 

Beperken gevolgen coronacrisis voor werkgelegenheid

De NOW (Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid) is onderdeel van het coronabeleid van het demissionair kabinet. Met deze maatregel proberen ze de gevolgen van de coronacrisis te beperken voor de werkgelegenheid in Nederland. De tegemoetkoming is bedoeld voor werkgevers die door de coronacrisis een omzetverlies van minimaal 20% hebben geleden over een periode van drie maanden.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085-0471099 of per e-mail via info@sal4you.nl. We helpen u graag op weg.

2021-04-22T14:22:53+02:00
Go to Top