Aanvraagloket NOW 7e periode vandaag geopend

Het aanvraagloket voor NOW-5 is vandaag geopend. Vanaf vandaag kunnen werkgevers weer een aanvraag indienen bij het UWV. Regel uw aanvraag hier.

NOW-5 in het kort

De NOW-subsidie is bedoeld om werkgevers die minstens 20% omzetverlies ervaren als gevolg van de coronacrisis, tegemoet te komen in hun loonkosten. Werkgevers die gebruik willen maken van NOW-5 kunnen loonsteun aanvragen voor de maanden november en december 2021. Het loket blijft nog open tot en met 31 januari 2022, om werkgevers ruim de gelegenheid te geven om de subsidie aan te vragen.

Voorschot in één keer betaald

De maximale tegemoetkoming van NOW-5 is 85% en er kan maximaal 80% omzetverlies worden opgegeven. Anders dan afgelopen aanvraagperioden wordt het voorschot dit keer in één keer uitbetaald in plaats van in termijnen. Het loonsomvrijstellingspercentage is verhoogd naar 15%.

Ook nu kunt u de aanvraag regelen met E-herkenning.

Wanneer kunt u subsidie verwachten

Na ontvangst van de volledige aanvraag geldt een beslistermijn van 13 weken. Het streven is om het voorschot binnen 2 à 4 weken na ontvangst van de aanvraag te betalen.

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085-0471099. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@sal4you.nl. We helpen u graag op weg!