Voor een elektrische auto gaat de werknemer vanaf volgend jaar meer bijtelling betalen, afhankelijk van de cataloguswaarde, omdat de bijtellingsregels voor de auto van de zaak wijzigen in 2019. Op dit moment zijn er 2 bijtelling categorieën, namelijk 4 procent en 22 procent.

Voor vijf jaar vast

Gerekend vanaf de eerste dag van de maand volgend op de eerste ingebruikname, staat het bijtellingspercentage staat voor vijf jaar vast. De eerste ingebruikname is de dag waarop het kenteken van de auto voor het eerst op naam is gesteld. Is dat vóór of óp 31 december 2018 gebeurd, staat het bijtellingspercentage van 2018 nog vijf jaar.

Bijtelling vanaf 1 januari 2019

Voor de categorie van 4 procent gaan in 2019 een aantal regels wijzigen, verder zijn in 2019 de bijtellingspercentages niet anders dan in 2018.
Met ingang van 2019 tot 2020 geldt het lage bijtellingspercentage van 4 procent alleen nog tot een catalogusprijs van 50.000 euro. Voor de cataloguswaarde boven dat bedrag geldt een bijtellingspercentage van 22 procent. Vanaf 2021 betaalt de werknemer over de gehele cataloguswaarde 22 procent bijtelling. Ook voor elektrische auto’s.

Let op bij het uitzoeken van een auto van de zaak op de catalogusprijs wanneer deze vervangen wordt in het komende jaar. Wilt u nog een lagere bijtelling, dan zult u dit jaar een elektrische auto moeten vervangen of aanschaffen. Het bijtellingspercentage bedraagt dan nog 4% over de volle cataloguswaarde.

Wilt u meer weten, of heeft u vragen over dit onderwerp? Neem contact op met ons via telefoon of mail.

Bron: autorai.nl
Beeld: Pixabay